MUSIK OG TEATER

Ester Brohus på turné med Karsten Skovgaard
Ester Brohus har fået en ny musikalsk samarbejdspartner i Karsten Skovgaard, som længe
var Kim Larsens kapelmester. Sammen drager de på turné i 2020 med fuldt orkester.
Inden koncerten nyder vi en lækker 2 retters menu fra forsamlingshusets køkken.

Pris:kr. 300 for koncert og spisning
Tid: fredag 27. marts kl. 18
Dørene åbnes kl. 18, og musikerne går på scenen ca. kl. 20
Tilmelding: www.dansant-vejle.dk eller på tlf. 26710295/20926603
Sted: Egtved Forsamlingshus, Kirkevej 2, 6040 Egtved
Arr.: Egtved Borgerforening og Dansant Vejle

Teaterforeningen Blæksprutten opfører Vores Sensommer
Teaterforeningen Blæksprutten har indledt 2020 med at tage fat på Ernest Thompsons velkendte skuespil Vores sensommer. Stykket har været opført adskillige gange og er desuden blevet filmatiseret.
Handlingen i skuespillet foregår i Ethel og Norman Thayers sommerhus ved søen. I en hel generation har det aldrende ægtepar holdt ferierne dér. Spørgsmålet er, hvornår det er sidste gang, de kan gøre det. De er ved at blive rigtig gamle. En begyndende demens lurer hos Norman, der ellers har stykkets bedste, mest veldrejede og vittige replikker. Ethel er den nænsomme hustru, som forsøger at hjælpe ham igennem svære stunder, når angsten for demens og død truer med at tage over.
Nu har deres 42-årige datter, Chelsey, meldt sin ankomst – med en ny mand, der medbringer sin teenagedatter. Forholdet mellem Norman og Chelsey har været anstrengt i årevis. Spørgsmålet er, om det er muligt for Norman her i slutningen af livet af få rettet op på de dumheder og misforståelser, der har præget forholdet mellem far og datter.
Ernest Thompsons stykke er fuld af humor, vittige replikker og bevægende scener. Det er et stykke fuld af menneskelig indsigt, som også gode amatørskuespillere formår at forløse.

Sted og pris:
fredag 27. marts kl. 18.30 i Givskud Forsamlingshus. Smørrebrød og teater: kr. 175
lørdag 28. marts kl. 18.30 i Bredsten Håndværkerhus. Mad og teater: kr. 160
fredag 3. april kl. 18.30 i Egtved Idræts- & Multicenter. Mad og teater: kr. 175
søndag 5. april kl. 18.30 i Nørup Sognegård. Mad og teater: kr. 175
Arr.: Teaterforeningen Blæksprutten, Givskud Forsamlingshus, Nørup Sognegård, Bredsten Håndværkerhus og Egtved Idræts- & Multicenter

Dilettant i Øster Starup
I år opføres et sjovt stykke med musik og sang med 14 lokale aktører - ”Stævnemøde på m/s Emma”. Der serveres smørrebrød samt kaffe med hjemmebagt kringle. Vi glæder os til at byde alle hjertelig velkommen til hyggeligt samvær.

Tid: fredag 27. marts kl. 19
Pris: kr. 150 for mad og teater
Sted: Øster Starup Forsamlingshus, Egelandvej 44, 6040 Egtved

KUNST

DeKunstnære
Igen i år udstiller DeKunstnære i Ågård Forsamlingshus.
Fredag 27. marts  kl. 19-21: fernisering
Lørdag 28. marts  kl. 13- 16: udstilling, café med kaffe/te og kage
Søndag 29. marts kl. 11.30 til 12.30: tapasanretning (kr. 85 - forudbestilles på 28961421) med musikalsk underholdning ved Erik Busk på piano.

Årets faste udstillere er:
Kent Nørby Andersen, maleri og grafik
Eli Dahlmann, maleri
Ingrid Majgaard, tegning og grafik
Gæsteudstillere:
Brian Hougaard, skulptur og collager i metal
Viggo Jensen, maleri
Per Sepstrup, trædrejning

Tid: søndag 29. marts kl. 13-16: udstilling, café med kaffe/te og kage
Pris: gratis adgang
Sted: Ågård Forsamlingshus, Bramdrupvej 106, Ågård, 6040 Egtved
Arr.: De KunstNære

Joan Baxter på Egetoft
Billedvæver Joan Baxter har vævet de udstillede gobeliner inspireret af landskabet og arven fra det nordlige Skotland, hvor hun bor. Hun bruger den gamle teknik til at væve og til at udforske hendes verden.
Joan Baxters arbejde er designet til at være let, tankevækkende og opløftet og til at tale stærkt til mennesker på et følelsesmæssigt niveau.
De udstillede billeder er inspireret af novellen THE WEAVER af den skotske forfatter, George Mackay Brown og de tekster, der ledsager gobelinerne er hentet fra historien.
Joan Baxter var fascineret af temaet og fandt, at hun ville udforske historien mere dybt - en række skarpe, lyse, detaljerede miniaturer, der beskriver årets passage og arbejdsrytmen. WEAVER-gobelinerne er blevet vist på mange udstillinger rundt omkring i Europa.

Tid: fredag 27. marts – søndag 5. april i Egetofts åbningstid
Sted: Egetoft Aktivitet og Træning, Kirkevej 23, 6040 Egtved

Kunsttur omkring Vejle i Fest og Kulturugen
I løbet af formiddagen besøger vi Kent Nørby Andersen i hans atelier nær Ødsted. Kent skriver om sig selv: ”min kunst er signeret med KNAS. Jeg er autodidakt billedmager og arbejder med både akryl og grafik. Mine malerier er farverige, fantasifulde og tager afsæt i naturen. Billederne kendetegnes ofte, af en karakteristisk konturstreg, der naivistisk indrammer de humørfyldte historier. Det færdige billede er ikke givet på forhånd; det vigtigste er rejsen”.
Vi besøger også Hanne Jette Guttesen i Bindeballe. Hanne Jette maler akrylbilleder i klare, færøske farver, der viser små indkig og udkig fra færøske bygder. Hun er også kendt for sine frit fabulerende motivkredse med afdæmpede og smukke farveholdninger.
Vi spiser frokost på Egetoft.
Efter frokost går turen til Roberthus kreative værksteder, hvor Ingeborg Matthesen og forskellige kreative mennesker vil fortælle om arbejderne.
Vi besøger også Lene Karlsbjerg, som er fritidskeramiker i Vork Bakker Keramik. Jeg bor med min familie i de skønne Vork Bakker på kanten af Vejle Ådal - midt imellem Jernalderlandsbyen i Vingsted og Robert Jakobsens Skulpturer i Tørskind. Her har jeg indrettet mit værksted med drejeskiver, glasurer og ovne. At arbejde med leret, formgivningen og de forskellige brændingsteknikker, er en sanselig opdagelsesrejse ud i elementernes muligheder for at skabe udtryk og forhåbentlig indtryk. Arbejdet er en oplevelse, der fordrer nærvær på et højt plan - og det er dér livet leves!

Tid: onsdag 1. april kl. 9.30 – ca. 16.00. Afgang fra Egetoft
Pris: kr 130 inkl. bus, frokost, 1 øl/vand, kaffe og sødt. Tilmelding og billetkøb senest d. 25. marts
Sted: Egetoft Aktivitet og Træning
Arr.: Egetoft, Egtved Museumsforening og Roberthus Kreative Værksteder

Byron Højer Attwell – årets plakatkunstner
Byron udstiller en del af sine spændende værker på Egtved Bibliotek.
Tid: fredag 27. marts – søndag 5. april
Sted: Egtved Bibliotek, Tybovej 2, 6040 Egtved

Robert Jacobsens Venner
Rundvisning i Robert Jacobsen udstillingen.
Tid: lørdag 28. marts kl. 14 samt fredag 3. april kl. 14
Sted: Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved

Roberthus Kreative Værksteder
Udstilling af de kreative kunstneres forskellige værker.
Tid: lørdag 28. marts samt søndag 29. marts kl. 10-16.30
Sted: Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved

FOR BØRN

Blå Blink i børnehøjde
Børnehaver og skoler inviteres til en time med udrykningskøretøjer, brandmænd, ambulanceførere og politi. Hvad sker der når der bliver ringet 112? Hør politi og redningsfolk fortælle og vise deres køretøjer frem. Voksne er naturligvis også velkomne.
I tilfælde af akut udrykning kan en eller flere køretøjer være aflyst. Gratis entré.

Tid: fredag 3. april kl. 10-11
Sted: P-pladsen ved Egtved Hallen
Arr.: EgtvedHallen m.fl.

AKTIVITETER

Egtved Senior Petanque

Der er åbent hus på banerne ved Roberthus, hvor klubbens medlemmer vil fortælle om spillet, og alle kan prøve at spille. Foreningen er vært ved en tår kaffe; øl og juice kan købes.
Er du fyldt 50 år , kan du blive medlem, og være med til en masse sjove timer, krydret med en gang grillpølser i sommerens løb, så mød i første omgang op til en dejlig eftermiddag.

Tid: onsdag den 1 April,kl. 14-16
Sted: ved Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved


Kom glad til SPINDETRÆF

Med rok, uld og godt humør byder Spindegruppen Randbøldal til spindetræf. Kig indenfor i museets væve- og papir værksteder, hvor der bydes på masser af inspiration og læring. Tag rokken og madkurven under armen. Der kan købes kaffe/the i museumsbutikken
Gratis adgang til museet. www.facebook.com/vaevelaugetrandboldal/info

Tid: lørdag 28. marts kl. 10-16
Sted: Randbøldalmuseet, Dalekildevej 1, 7183 Randbøl
Arr..: Spindegruppen Randbøldal/Vævelauget Randbøldal

FOREDRAG

Foredragskoncert ”Du skønne land”

I anledning af genforenings-jubilæet inviteres til en foredragskoncert med Den danske salmeduo og Karen Hanne Munk.
I 2020 er det 100 år siden Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Store dele af den danske sangskat blev skabt under påvirkning af opgøret om hertugdømmerne og de efterfølgende genforeningsbestræbelser – sange der afspejler udviklingen af Danmark til den nationalstat, vi kender i dag. Dette er Du skønne land en musikalsk fejring af.
Den Danske Salmeduo – Hans Esbjerg på klaver og Christian Vuust på saxofon og klarinet – præsenterer et helt nyt koncertrepertoire indeholdende nyfortolkninger af det dansk-tyske grænselands sang- og salmetradition, inspireret af hundredårsjubilæet i 2020 for Sønderjyllands genforening med Danmark. Musikken vil også blive udgivet som en kombineret cd- og bogudgivelse, med titlen “Du skønne land – Genforening og fællessang i nyt lys”.
I vekselvirkning med koncertindslagene vil Karen Hanne Munk – cand.mag. i musik og etnografi – fortælle om historien bag sangene samt lede fællessangen. Som født og opvokset i grænselandet har Karen Hanne Munk en særlig interesse for og erfaring med fællessangen i netop dette område.

Pris: kr. 60. Billetbestilling via vejlebib.dk
Tid: søndag 29. marts kl. 14-16.30
Sted: Kirkehuset, Kirkevej, 6040 Egtved
Arr.: Egtved Menighedsråd og Egtved Bibliotek

 

Pigerne fra Sprogø

Kom til et yderst spændende foredrag om internatet på Sprogø:

Christian Keller, overlæge ved de Kellerske anstalter, oprettede i 1923 internatet på Sprogø for åndssvage, seksuelt løsagtige kvinder. Internatet eksisterede til 1961.
Christian Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, Europas første racehygiejniske lov. Allerede i 1911 havde han fået oprettet et tilsvarende internat for mænd på Livø. Foredragsholder og historiker, Carsten Egø Nielsen, fortæller om kvindehjemmet på Sprogø, om nogle af skæbnerne og om hverdagen for beboerne. Foredraget er ledsaget af mange samtidige og nutidige billeder.
Jussi Adler-Olsen har skrevet bogen ”Journal 64”, som delvist foregår på Sprogø, og den er senere blevet filmatiseret med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen.

Pris: kr. 50 inkl. en forfriskning
Tid: tirsdag 31. marts kl. 19
Sted: Roberthus, Tybovej 2, 6040
Arr.: Kulturelt Samvirke i gl. Egtved Kommune

 

Hjerternes revolution

Foredrag ved forhenværende valgmenighedspræst og højskoleforstander Peter Hedegaard. I år fejrer vi 75 året for befrielsen. I foredraget ser vi tilbage på fire frihedskæmpere/modstandsfolk og deres skæbne og tanker. To af dem døde under krigen – to overlevede. Hvordan har vi forvaltet deres arv? Er der brug for eftertanke og en hjerternes revolution?

Tid: onsdag 1. april kl. 19
Pris: kr. 40 inkl. kaffe og brød
Sted: Balle Valgmenigheds kirkehus, Ballevej 41, 7182 Bredsten
Arr.: Balle Valgmenighed

FÆLLESSPISNING

Søndagsbrunch på Randbøldal Camping
Det store ta'selv morgenbord kan tilfredsstille selv den mest kræsne. Kom og hyg med vennerne, nyd maden og den pragtfulde natur.

Tid: søndag 29. marts kl. 10-12
Pris: kr. 150 – tilmelding senest 22. marts til Kirsten lund på 26219349 eller kiss.lund.pedersen@hotmail.com
Sted: Randbøldal Camping, Dalen 9, 7183 Randbøl
Arr.: ÆldreSagen, Egtved Afd.

 

Morgensang, andagt og brunch
Frimenighedspræst Henrik Jensen kommer og spiller op til morgensang og vil stå for en morgen andagt. Efter sang og musik vil der være brunch.

Pris: kr. 60
Tid: mandag 30. marts kl. 9. Tilmelding nødvendig af hensyn til brunch – senest torsdag 26. marts kl. 12 på telefon 76 81 75 02 i cafeen eller på mail: metol@vejle.dk eller skriv dig på sedlen i fælleshuset.

Sted: Plejecenter Ågården, Majsvænget 74, Ågård, 6040 Egtved
Arr.: Plejecenter Ågården

 

Påskefrokost
Igen i år byder Egetofts cafe på en traditionel frokost, og stadig med nye spændende retter og hyggeligt samvær ledsaget af dejlig musik. I år har vi fået fornøjelsen af Iryna Johansen, som vil spille og underholde for os. Iryna er uddannet inden for musik på et universitet i Rusland. Hun arbejder som organist i Balle valgmenighed og afløser organisten i Egtved kirke. Derudover er hun ejer af Musikhuset Aftensang hvor hun har musikarrangementer, foredrag og undervisning i musik.

Inden frokosten kommer EgtvedLoppen og afholder modeshow, hvor defremviser et udvalg af deres kollektion.

Pris: kr. 120 for mad og underholdning
Tid: torsdag 2. april kl. 11
Arr.: Egetoft Aktivitet og Træning

 

NATURTURE

Tørv og trolde - Forårstur til Rækkebjerge ved Billund
Vandring ved Rækkebjerge med naturvejleder Peer Høgsberg. Vi går ca. 4 km i roligt tempo. Medbring passende udetøj og godt vandrefodtøj. Alle aldre er velkomne.

Pris: Voksne medlemmer af Randbøl Sogns Museumsforening: kr. 20. Andre: kr. 30. Børn: Gratis. Tilmelding er ikke nødvendig, bare mød op. Turleder: Naturvejleder Peer Høgsberg, Mobil: 2364 0265. E-mail: peer.natur@gmail.com.

Tid: lørdag den 4. april kl. 13-16.

Sted: Vi mødes ved Vandelhallens P-plads kl. 13.00 og kører samkørsel til P-pladsen ved Rækkebjerge på Sønder Egsgårdsvej, lige nord for passagen over Simmel Bæk, nordvest for Billund.

Møder man op ved Rækkebjerge, vil vandreturen starte ca. 13.20.

Arr.: Randbøl Sogns Lokalarkiv og Museumsforening

 

Bustur til tidligere herregårde i Vejle Kommune med Peer Høgsberg
Bussen kører fra Egetoft omkring Haraldskær, Lerbæk Gods, Brandbjerg, Fårupgård og Engelsholm. Vi kommer forbi så mange steder, som tiden tillader og skal også af bussen et par steder undervejs. Peer Høgsberg vil krydre turen med fortællinger ud fra det vi møder – både natur og kultur.

Tilbage på Egetoft (ca. 12.30) efter turen skal vi nyde en suppebuffet. Drikkevarer kan tilkøbes til Egetofts sædvanlige priser.

Tid: mandag d. 30. marts kl. 8.45, suppebuffet ca. 12.30

Vi mødes på Egetoft kl 8.45 til en kop kaffe

Pris: kr. 125 for kaffe, tur og suppebuffet

Arr.: Egetoft Aktivitet og træning