Byron Højer Attwell

Årets plakatkunstner

Byron fortæller om sig selv: Oprindeligt kommer jeg fra London og kunst har altid været en passion for mig. Jeg tog mine kunst interesser videre med en BA Honours degree i animation og tog derefter en rejse verden rundt. Via skæbnens veje,mødte jeg en dansk pige ved navn Lone. Nu er hun min kone, og vi bor i Danmark, sammen med vores tre børn: Owen, Eden og Willow.
For tre år siden besluttede jeg for at følge mine drømme og ikke mindst et indre behov, ved at prioritere kunsten, hvilket betyder, at jeg nu arbejder tre dage om ugen på en fabrik og to dage med kunst. Jeg skal lave kunst, jeg har simpelthen brug for det. Og nu er det bare perfekt, for jeg får både opfyldt mit behov for at skabe noget, samtidig med at jeg går på arbejde. Nu nyder jeg begge verdener mere end før, og jeg er glad for, at jeg for tre år siden fik lov til at gå ned på en tre-dages arbejdsuge.
Vores hus ligger tæt ved Bække og jeg bruger en stor garage, som tidligere blev brugt af en mekaniker til biler. Det højloftede rum med det blide lysindfald fra store vinduer giver mig mugligheden til at falde til ro og male noget flot. Kunst er en slags terapi for mig. Jeg kan ikke leve uden det.
Jeg holder mig ikke til nogen bestemt stil. Derfor finder man oliemalerier, collager, mixed media, fotografi, og meget mere i min portfolio. Det er idéerne og billederne i mit hoved, der bestemmer, hvordan og med hvad, værkerne bliver til. Alt handler om at experimentere, udfordre sig selv og have det sjovt samdtidig. Men ønsket om at skabe et værk er en velsignelse og en forbandelse. Når en idé kommer ind i mit hoved, holder den fast i mig, indtil jeg gør den til virkelighed, om jeg kan lide det eller ej. 
Jeg vil blive ved med at udforske, lære og lege med kunst. Måske, en dag bliver jeg et stort navn i kunst verden. Men indtil det, nyder jeg rejsen. Og du kan følge med på min hjemmeside theartofbyron.com og social medier.