Plakatafsløring

Onsdag den 8. februar 2017 kl. 19.00 i Roberthus

 

Årets plakat

En iskold blæsende februardag var rammen om årets plakatpræsentation på Roberthus. Indenfor var der til gengæld noget at varme sig ved: Vi satte ny publikumsrekord. Hanne Younes bød velkommen på vegne af Fest- og Kulturugens Initiativgruppe og præsenterede årets plakatkunstner, Signe Carlsen. ”Hilsen til Forårssolen” var årets tema, og et bestillingsarbejde var nyt for Signe Carlsen, men vi var glade for hun tog udfordringen op.

 

Et lille lærred

Bag et viskestykke lå der et lille lærred klar til at blive afsløret. Signe Carlsen fortalte om tilblivelsen. Det var nyt med et bestillingsarbejde, så hun begyndte med blomster, men nej, det skulle være abstrakt. På et tidspunkt var der gang i 4 lærreder, men efter et par måneder var det indskrænket til to, som hun tog med til udvalget. Der er sol og glade farver, men det er op til beskueren selv at tolke billedet. Ville man have nogle af Signes billeder med hjem, kunne man købe kort til halv pris.

Sange fra hjertet

Efter plakatafsløringen var der tid til koncert med Helle Lynge og Lisbeth Refbjerg fra Sydfyn. Efter at have forsynet os med kaffe og kage dæmpede vi lyset og indledte med den trykte sang, som naturligvis var ”Hilsen til Forårssolen”. Helle og Lisbeth var også glad for at komme ind i varmen efter en udmarvende tur på motorvejen, og nu var der lagt i kakkelovnen til de gamle dansktop klassikere: ”Den gamle gartner”, så nu kunne vi så småt mærke foråret.

Arm i arm på dansk

Vi fortsatte i det klassiske danske repertoire gennem hele aftenen. ”De fleste kender Grethe Klitgaard, så tag hinanden under armen, så synger vi Fiskerpigens sang”. Hermed også sagt at vi havde besøg af et modent publikum. Bestemte sange vækker minder: På et tidspunkt var Helle ude at spille til en fest, hvor hun sang et nummer sammen med en pige på 10 år, som var spastisk lammet. Det hjalp hende til at slappe af og glemme smerterne: ”Tusind Stykker”. Den kunne vi også synge med på mens vi kunne tænke på det lille livsstykke på 10 år eller måske på et personligt minde.

Lad os få noget guitar

Ikke alle blandt publikum tilhørte den ældre generation, og på et tidspunkt ønskede de lidt mere gang i sagerne. Lisbeth er en mester på guitaren, og en lækker rock guitar fik de yngre blandt publikum til at lugte blod. De fik således den ønskede fine guitarsolo. Lisbeth samler for øvrigt på guitarer: ”En guitar om året må være passende”. De to musikere arbejder utroligt godt sammen, og kan give de gamle dansktop klassikere et helt nyt udtryk, så de lever videre.